-
Hangi korolara başvuruda bulunabilirim?
“Bize Katılın” sekmesinin içinde yer alan “Hangi Koroya Başvurmalıyım?” kısmını okumanızı rica ediyoruz.
-
Şehir dışında yaşıyorum, yine de seçmeye başvurabilir miyim?
Çalışmalarımız İzmir-Karşıyaka’da bulunan Tuna Kültür ve Sanat Derneği’nde YÜZYÜZE yapılmaktadır.
-
Seçmelere nasıl başvurabilirim?
"Bize Katılın" sekmesinden ulaşabileceğiniz “Seçme Başvurusu”nda yer alan formumuzu doldurarak başvurabilirsiniz.
-
Facebook, Instagram gibi sosyal medya kanallarından başvuru yapabilir miyim, mesaj ve e-postayla katılmak istediğimi belirtmem yeterli mi?
Koromuza ait hesaplar dahil, hiçbir bir sosyal medya hesabına mesajla veya e-postayla ileteceğiniz başvuru istekleri maalesef değerlendirmeye alınmamaktadır. Başvurunuzun geçerli sayılması için web sitemizden ulaşabileceğiniz başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.
-
Seçmeler nerede yapılıyor?
Seçmelerimi İzmir-Karşıyaka’da bulunan Tuna Kültür ve Sanat Derneği’nde yapılacaktır.
-
Seçme saatleri neye göre belirleniyor?
Katılım durumu ve müzik komitemizin alacağı karar neticesinde seçmeye katılabileceğiniz gün ve saatler belirlenip, size sms ve mail yoluyla bildiriliyor.
-
Onaylanmış olan seçme randevumu önemli bir sebepten kaçırdım/kaçıracağım, ne yapmalıyım?
Seçme randevunuza önemli bir sebepten katılamayacaksanız, bilgilendirme e-postasında sizlerle paylaşılan acil durumlarda aranacak telefon numarasıyla en kısa sürede iletişime geçmeniz ve durumunuzu bildirmeniz gerekmektedir. Müsait bir aralık varsa, seçme ekibimiz sizinle yeni bir gün ve saat için randevu verecektir. Uygun bir tarih olmaması durumunda bir sonraki seçme dönemini beklemeniz gerekebilir.
-
Koroya başvurmak için müzik eğitimi almış olmam, enstrüman çalmam ya da profesyonel olarak müzikle ilgilenmiş olmam şart mı?
Bu konuyla ilgili olarak “Bize Katılın” sekmesinin içinde yer alan “Hangi Koroya Başvurmalıyım?” kısmını okumanızı rica ediyoruz.
-
Seçmeler nasıl gerçekleşiyor?
Seçmelerde piyano eşliğinde temel ses ve duyum alıştırmaları soruluyor ve adaylardan serbest bir şarkı seslendirmeleri bekleniyor. Bu aşamayı başarıyla tamamlayan adaylar doğrudan başvurduğu koroya dahil oluyor. Seçmelerle ilgili diğer tüm detaylar, zamanı geldiğinde adaylara e-posta ve sms yoluyla iletilmektedir.
-
Seçmede seslendirmek için seçeceğim eserin nitelikleri ne olmalıdır?
Kendinizi rahat hissettiğiniz, sesinizi ön plana çıkaracak herhangi bir şarkı olabilir. Türünün veya dilinin hiçbir önemi yok. Seçmenizde tüm şarkıyı değil, bir kısmını seslendirmeniz istenecektir. Buna göre istediğiniz yerden başlayarak söyleyebilirsiniz.
-
Seçmede başarılı olup olmadığımı kaç gün içerisinde ve ne şekilde öğrenebilirim?
Seçme sonuçları için en geç 7 gün içerisinde e-posta veya sms yoluyla bilgilendirme yapılacaktır. Lütfen e-posta hesaplarınızın "Tanıtımlar" (Promotions) ve "Gereksiz E-posta" (Spam) klasörlerini de kontrol etmeyi unutmayın.
-
Başvurduğum koroya kabul edilmem durumunda ne oluyor?
Seçmeden başarıyla geçmeniz durumunda oryantasyonumuza davet ediliyorsunuz. Oryantasyonda genel bir tanıtım gerçekleştiriyor; koronun takvimi, genel işleyişi, çalışma sistemi ve planlarıyla ilgili bilgiler veriyoruz. Takip eden günlerdeyse çalışmalarımız başlıyor.
-
Rutin çalışma gün ve saatleri haricinde de çalışmalar oluyor mu?
İhtiyaç durumunda ve olası çeşitli projeler kapsamında ek çalışmalar olabiliyor. Belirlenen ek çalışma günleri, makul bir süre öncesinden koro üyeleriyle paylaşılıyor.
-
Her çalışmaya katılmam gerekiyor mu?
Kesinlikle evet! Normal koşullar altında, tüm çalışmalara düzenli olarak katılım sağlamanızı bekliyoruz. Mücbir sebeplerden kaynaklanan devamsızlıklar hariç bir sezonda 3 devamsızlık yapan koristimizle çalışmalarımız sona eriyor.
-
Okulların kapanmasıyla birlikte Haziran ayı sonrası programınız nasıl oluyor?
Korolarımızın programları genelde okullarla paralel gitmektedir. Ancak devam eden bir projemiz olması durumunda yaz tatili veya herhangi bir tatil döneminde de provalarımız olabilir. Programlar genellikle dönem başında paylaşılan e-takvimler ve gönderilen e-postalarla tüm koroya açıklanmaktadır. Eğer bu programla çakışan ve önceden belirlenmiş bir planınız varsa, bunu bizlere en kısa zamanda bildirmeniz gerekmektedir.
-
Koroya katılım için bağış ödemem gerekiyor mu?
Evet. Korolarımız için bağış miktarı yetişkinler için aylık 200 TL, öğrenciler için aylık 100 TL’dir.
-
Bir koroya dahil olduktan sonra farklı bir koroya geçme imkanım var mı?
Her koro için özel olarak belirlenmiş koşullar tamamlandığı takdirde, sanat direktörü/koro şefinin kararıyla, farklı korolarda deneme sürecine dahil edilebilir veya bir sonraki sezonun seçme döneminde farklı bir koro için yeniden seçmeye girebilirsiniz.
-
Seçilmem durumunda bir korist olarak üzerime düşen görev ve sorumluluklar nelerdir?
1. Gülümseyebilen ve koro çalışmalarında içten gülümseyebilecek,
2. Paylaşımcı, katılımcı, kapsayıcı bir yaklaşımla ilişkiler kurabilen,
3. Sevgi-saygı-özveriyle takım çalışmasına uygun tutum ve davranışlar sergileyebilen,
4. Farklılıkları zenginlik olarak gören,
5. Dakik, çalışkan, enerjik, çözüm odaklı ve özdenetim becerisi yüksek,
6. Yer aldığı koro hakkında bilgi sahibi,
7. Sağlıklı, hışırtısız/havasız esnek bir sese sahip olan ve bu konuda bireysel sağlık önlemlerini alan,
8. Söylemeden önce duymaya, söylerken dinlemeyip hissetmeye, dinlerken de düşünüp sorgulamaya çalışan,
9. Şarkı söylemenin aynı zamanda tüm bedenin çalgı gibi kullanıldığı enerjik bir süreç olduğunu varsayan kişiler başta Pandora Kadınlar Korosu olmak üzere her koroda yer alabilir
-
Provalarda Uyulması Gereken Genel Kurallar
1. Tüm koristlerimiz provalarımıza en üst düzeyde; doğru nota-ritim-hız-söz birleşiminden oluşan nitelikli bir müziksel cümlelemeyle hazırlanmış olarak gelmelidir
2. Önceden bildirmek koşuluyla; önemli bir sağlık problemi ya da özel bir durumunuz olmadığı sürece çalışmalarının tümüne, zamanında, eksiksiz ve tam katılım önkoşuldur.
3. Tüm çalışmalarda; önceden çıktısını almış olduğunuz notalarınız, kurşun kalem-silgi bulundurmanız gerekmektedir.
4. Çalışmalarda her katılımcı kendinden sorumludur. Hiç kimsenin kimseyi uyarmaması ve çalışma bozucu tutum ve davranışlardan kesinlikle kaçınması huzurlu, verimli ve yararlı bir ortam için önkoşuldur. Bu davranışlara örnek olarak, "söz almadan konuşma, kendini/başkalarını olumsuz bir tavır ile eleştirme, hangi gerekçe ile olursa olsun cep telefonu kullanma, malzemesiz provada yer alma, somurtma, oflama-poflama, asık bir yüzle/düşük enerjiyle çalışmalarda "seyreltilmiş dikkat ve özen" ile yer alma" verilebilir. Bu davranışları sergileyenler bireysel olarak prova sonlarında uyarılacak, tekrar eden davranışları sergileyenlerle çalışmalarımız son bulacaktır.
-
Seçme dönemini kaçırmışım, bir daha ne zaman başvuru yapabilirim?
Korolarımızın sosyal medya hesaplarını takip ederek en yakın seçme döneminden haberdar olabilirsiniz. Başvuru formlarımızı seçme dönemi dışında doldursanız da, bir sonraki seçme döneminde sizle iletişime geçilerek seçmelerimize davet ediyoruz.
Contact
I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.
123-456-7890